Det_syns_inte(maximaffisch)v2

Fotograf: Johannes Hjorth

Det syns inte

Musikalen som tar upp det som inte syns – hur vi egentligen mår. En högaktuell samtidsspegling med både skratt och gråt.

Regi:Ulrika Larsson

Det syns inte är en nyskriven musikal på det angelägna temat psykisk ohälsa, något som har fördubblats på bara 10 år. Vi möter Hanna, 16 år, som lever ett liv där varje dag är en kamp för att bli sedd och accepterad. Hennes tillvaro speglas genom människorna i hennes närhet som lever i vår tid med krav på höga prestationer och det perfekta livet på sociala medier.
Med hög igenkänningsfaktor berörs tabubelagda ämnen med en stor dos humor. Det syns inte sätter fingret på samtidens bekymmer, trivialiteter och allvar: Är jag lika lycklig inuti som jag visar utåt? Hur tar jag den perfekta selfien? Hur får jag kontakt med min tonåring?

Det syns inte sattes upp till förmån för organisationen Tjejzonen och har spelats för fulla hus under hösten. Nu har musikalen nypremiär på Maximteatern för att underhålla och beröra fler samt fortsätta bidra till en positiv samhällsförändring.
Föreställningen är 2 timmar lång inklusive 20 minuters paus.

För trailer klicka HÄR

Medverkande: Steve Kratz, Anni Grosse, Sigrid Anastasoglou, Madeleine Martin mfl.
Regi: Ulrika Larsson
Producent: Sissela Nutley
Manus: Sissela Nutley & Ulrika Larsson
Kapellmästare: Stefan Ajax
Produktion: Arts & Hearts, en ideell förening som genom scenkonst verkar för positiv samhällsutveckling. www.artsandhearts.se

Teaterns biljettkassa är öppen onsdagar kl.12-18, samt 2 timmar innan föreställningen börjar.

Det syns inte spelar följande datum:
Torsdag 15 mars kl. 19.00
Fredag 16 mars kl. 19.00
Lördag 17 mars kl. 15.00

Biljettpris: 395 kr

Kontakt: biljetter@maximteatern.com

Boka dina biljetter HÄR

Samtal om psykisk ohälsa med experter

Efter matinéföreställningen på lördagen den 17/3 anordnar Arts & Hearts tillsammans med Hjärnfestivalen en expertpanel om psykisk ohälsa. Med Jonas Hallberg (Spanarna, Måndagsbörsen) som moderator diskuteras den ökande psykiska ohälsan och relaterade frågor tillsammans med Anna Kåver (leg. psykolog och författare), Armita Golkar (med. dr., forskare känd från Fråga Lund) och Sissela Nutley (med. dr., manusförfattare till musikalen).

 

Expertpanel:

Byline_pics

Anna Kåver är legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi, handledare och prisbelönt författare som har skrivit flera böcker om bland annat oro, ångest och acceptans. Anna har även varit flitig gäst i radio, TV och tidningar.

Armita Golkar är disputerad psykologiforskare vid Karolinska Institutets Emotion Lab där hon bland annat undersöker människors inflytande över varandras känslolägen. Hon har även medverkat i TV-program som Fråga Lund, Breaking News och dokumentärserien Sociala Monster.

Sissela Nutley, disputerad forskare inom hjärnans utveckling och formbarhet som också skrivit manus tillsammans med Ulrika Larsson till musikalen “Det syns inte. Hon är en av initiativtagarna bakom den ideella föreningen Arts & Hearts som satt upp musikalen och som verkar för samhällsförändring genom scenkonst.

Jonas Hallberg, jurist, journalist och teve- o radiomedarbetare, slog igenom som programledare i Måndagsbörsen på 80-talet och medverkar kontinuerligt i Spanarna i Sveriges Radio P1. Jonas har också skrivit boken “Vad är sanning?” och kommer att leda samtalet.

 


Upplagt: