VRG Jekyll&Hyde_500x700-001

Musikalen Jekyll and Hyde baseras på skräckromanen Dr Jekyll and Mr Hyde av R.L.Stevenson.

Historien om Jekylls försök att hitta roten till mentala sjukdomar resulterar i en mörk och dramatisk skräckmusikal där gränsen mellan ont och gott suddas ut. Den har slagit rekord på Broadway och satts upp i minst 15 internationella uppsättningar.
I Viktor Rydbergs elevers tolkning drar vi paralleller till dagens England, dagens värld, där vi återigen har börjat dela upp människor utefter etnicitet, kön eller sexuell läggning och där vi lätt uppfattar oss själva som goda medan de som är annorlunda blir onda.  Dramat är klassiskt men budskapet är mer aktuellt än någonsin.

Sedan 1995 har elever och lärare på Viktor Rydbergs tre gymnasieskolor gått ihop för att tillsammans tolka en musikal. Från att ha framställt små amatöruppsättningar i en av skolornas aula har Viktor Rydbergs årliga musikaler växt till att bli bland de mest professionella och omtalade skoluppsättningarna i Sverige.
I flera år har musikalen satts upp på välkända Maximteatern och så även årets musikal. Eleverna står inte bara för ensemble och orkester utan även kostym, scenografi, smink, dokumentation och marknadsföring.
Till sin hjälp har de handledare och regissör med år av erfarenhet som leder projektet.

Jekyll and Mr Hyde spelas januari 2019 följande datum och tider på Maximteatern:

Fredag 11/1 19.00, Lördag 12/1 19.00, Söndag 13/1 16.00
Fredag 18/1 19.00, Lördag 19/1 19.00, Söndag 20/1 16.00

 

KÖP BILJETTER HÄR


Upplagt: