Kristoffer ren

Kristoffer Appelquist är död

”Kristoffer Appelquist anses vara en av vår tids mest folkkära komiker. Idag är det precis fem år sedan han gick bort. Han hade en lång och krokig karriär bakom sig, som slutade i vad många skulle beskriva med en storm. Ett ljus som brann i båda ändar men också en själ som brann för sitt livsverk – att ge publiken precis allt. Ikväll ska vi få se hans allra sista föreställning som spelades in på Maxim i Stockholm, en vårkväll för sju år sedan..”

Så börjar komikern Kristoffer Appelquist senaste föreställning. Efter att ha behandlat ämnet ”Krig” i föreställningen med samma namn och individens ansvar för sitt eget liv i ”Drömmen om Amerika” ger han sig nu på det nattsvarta ämnet döden. Döden i allmänhet och sin egen död i synnerhet.

Kristoffer har ni sett som blå politiker i Parlamentet, IT-teknikern ”Junior” i Starke Man, i ”Drömmen om Amerika” i Kanal 5 eller på någon av landets alla ståuppklubbar. Han har gjort politik-podcasten ”Synfält Framåt”, sjungit och dansat i ”The Producers”, Uppträtt för soldater i Afghanistan osv. En mångsysslare som nu åter gör det han är allra bäst på – stå rakt upp och ner och prata med sin publik och få dom att skratta åt både roligheter och oroligheter.

 

Komiker: Kristoffer Appelquist med support av Petrina Solange
Längd: ca 2h. ink paus


Upplagt: