image002

”En vit handduk kastas in, innan den landar hinner du tänka på hur viktigt det var att få bli vald. När det du egentligen ville var att få välja”

Det finns en gemensam relation till ”att bli vald sist i gymnastiken” både den som blev vald sist men även dem som stod och såg stackaren som alltid stod ensam kvar och ingen ville ha. I föreställningen ”Pojken som blev vald sist i gymnastiken” får vi följa ett liv som slutar som om det aldrig levts. Men vad händer om man låter ett inre hjärnspöke ta över och styra fritt?

 

Henrik Johansson är den så kallade drivkraften bakom föreställningen. Han gjorde senast föreställningen Jag är Anita Ekberg, är en sagotant i ensemblen Bland drakar och dragqueens, 2018 blev han Miss Europride och Dragqueen of the year. Nu är det dags att berätta en ny berättelse som har inspirerats av tankarna ”om jag inte hade vågat, hur hade det blivit då?”.  En gammal bekant hörde av sig (först anonymt) och berättade att han nu vågat komma ut för sig själv och leva sitt liv som homosexuell. I 50 års ålder med 4 barn, hus, industrijobb, mitt på landsbygden. I över 50 år har han levt ett liv som kanske inte ens var meningen, det bara blev så. Detta är bara några av inspirationskällorna till föreställningen ”Pojken som blev vald sist i gymnastiken”. Hand i hand med berättelsen kommer publiken även få se flertalet shownummer med spektakulära kostymer skapade av Sebastian Löjdkvist.

Premiär den 24 April kl 19.30, Maximteatern

BILJETTER HITTAR DU HÄR


Upplagt: