Relatively Speaking

Regi: Maurice Thorogood

 

GÄSTSPEL  FRÅN  LONDON 

Alan Ayckbourns genombrottspjäs komedin  RELATIVELY SPEAKING  från 1965 sätts upp på Maximteatern i Stockholm
med premiär 7 mars 2012.


RELATIVELY SPEAKING regisseras av MAURICE THOROGOOD  och spelas på engelska av brittiska skådespelare med en bakgrund från West End i London.Den ständigt aktuelle Alan Ayckbourn är en av de mest spelade brittiska dramatikerna. Han har skrivit över 70 pjäser, och har översatts till 30 språk.

RELATIVELY SPEAKING är precis som merparten av Ayckbourns pjäser en skruvad förväxlingskomedi i den högre engelska skolan.Greg och Ginny blir störtförälskade och planerar att gifta sig. Ginny reser bort, officiellt för att hälsa på sina föräldrar,
men resans syfte är egentligen att göra slut med sin äldre och gifte älskare Philip. Greg bestämmer sig för att följa efter henne.

 

I rollerna:

JENNIFER BREEN (GINNY) huvudroll på Black Light Theatre Company samt större roller på Theatre Royal Stratford East ,  First Born Theatre  och uppmärksammade Lazarus Theatre Company . Prisbelönt i filmsammanhang.

BEN BENSON (GREG) har medverkat i ett antal shakespeareuppsättningar som tex STORMEN, EN MIDSOMMARNATTSDRÖM, TITUS ANDRONICUS mfl på teatrar som Old Vic Tunnels,  Edinburghfestivalen, Watford Palace Theatre, film & tv mm


RICHARD KETTLES (PHILIP)
Har en gedigen bakgrund som skådespelare på teatrar  över hela England och på Irland. Bla har han medverkat  i Shakespeares HENRIK IV och MACBETH. Richard Kettles har även spelat teater i internationella sammanhang och har  turnerat med Joan Collins. En av hans roller på Theatre Royal, Haymarket   i London var ärkebiskop Cranmer i A MAN FOR ALL SEASONS.

ELIZABETH WILLIAMS (SHEILA) har spelat i många teateruppsättningar över hela Storbritannien. Huvudrollsinnehavare under många säsonger på välkända The Buxton Opera House , Norwich Playhouse. Hon har även spelat på The Pomegranate Theatre, St George Theatre i Great Yarmouth, Lawrence Batley Theatre i Huddersfield mm. Williams har medverkat i  tv-produktioner som ALL THE KINGS MEN, GET WELL SOON, SILENT WITNESS och i MARTIN CHUZZLEWIT. Hon spelade också i AN INSPECTOR CALLS som blev en stor succé på The National Theatre i London.

Regi:
MAURICE THOROGOOD,
RELATIVELY SPEAKING är den andra  pjäsen av Alan Ayckbourn som Thorogood har  regisserat och han har också spelat med i tre av hans pjäser. Handlingen utspelas på 60-talet i ett England präglat av  ett klassystem som fortfarande är aktuellt. En pjäs av Ayckbourn är enligt regissören  en källa att ösa ur när det gäller att i komedins form gissla det engelska  klassamhället.Thorogood har en bakgrund som skådespelare och regissör inom barnteater men han fortsatte sedan med vuxenteater.

Speltid: 120min med paus

 

För mer info besök http://www.deltaproductions.se


Upplagt: