Kvällens konsertföreställning ”Två och en Steinway” med Jan Lundgren, Lisa Ekdahl & Jojje Wadenius är tyvärr inställd på grund av sjukdom och flyttas till måndagen den 5 december. Ni som inte har möjlighet att gå det nya konsertdatumet vänligen, kontakta Rickard i vår biljettkassa på rickard@maximteatern.com 

 

Konsertföreställningen ”Två och en Steinway” bygger på det klassiska musikprogrammet Två och en flygel som sändes på SVT från mitten av 70-talet fram till så sent som 1990 vilket byggde på samtal och musik.

– Det känns spännande att få möjligheten att ta upp en fortsättning på det legendariska programmet “Två och en flygel” som Bernt Egerbladh en gång skapade. Jag vill göra det på mitt sätt och det är fantastiskt roligt att dessutom få göra det på legendariska Maximteatern. Artisterna som gästar mig tillhör alla mina favoriter, så jag ser verkligen fram emot våra samtal och musicerande tillsammans” säger Jan Lundgren.

Biljetter bokar du HÄR 

Föreställningen är  2 timmar  och 10 min lång inklusive 20 minuter paus.

Rekommenderas från 12 år.

 

Om Jan Lundgren

Redan vid fem års ålder tog Jan Lundgren pianolektioner och visade sig vara en talang. Till en början höll han sig till den klassiska musiken, men i slutändan var det jazzen som tilltalade honom mest. Vid 20 års ålder började han studera på musikhögskolan i Malmö. Karriären tog fart och det dröjde inte länge innan Jan Lundgren uppträdde med både svenska och amerikanska jazzlegender. 

 Som pianist och kompositör har Jan Lundgren varit en av pionjärerna att frigöra europeisk jazz från den amerikanska och har banat väg för generationer av musiker som följt efter honom. 1996 gav han ut debutalbumet ”Conclusion” och har sedan dess släppt ett 50-tal album och medverkat i en rad olika projekt med framstående musiker över hela världen. 

Jan Lundgren är även konstnärlig ledare för Ystad Jazzfestival samt för den legendariska jazzklubben Montmartre i Köpenhamn.

 

Vill du se en teaser klicka HÄR

Vill du lyssna klicka HÄR


Upplagt: