affisch

Legally Blonde

Viktor Rydbergs Gymnasium

För nittonde året i rad presenterar Viktor Rydberg Gymnasium stolt en musikal – den senaste i raden av framgångsrika produktioner. I år är det dags för den färgrika dansmusikalen Legally Blonde.

Hon har håret.
Kläderna.
Och kärleken.

Livet ser ljust ut för Malibutjejen Elle Woods. Hennes framtid består av college-fester, cheerleading och soliga stränder. Varken studier eller jobb är en prioritet. Precis som alla hennes vänner är det ultimata målet att gifta sig med en perfekt man, och Elle tror sig ha hittat honom: Warner Huntington III har utstrålningen, kontakterna och ambitionen som krävs för att göra vad han vill i livet, och efter flera år som par är skolan i full brand med förlovningsrykten. Men allt vänds upp och ner när motsatsen händer.

Warner har kommit in på Harvards juridiklinje och med senatordrömmen inom räckhåll behöver han mer än ett blondinskämt till fru. De gör slut, och Elles stora kärlek lämnar henne. Men Elle är övertygad om att de fortfarande hör ihop. Fast besluten att vinna tillbaka Warner bestämmer hon sig för att visa vad kärlek kan åstadkomma, och söker till Harvard hon med. Vägen dit blir inte lätt, men under resans gång upptäcker Elle en sida av sig själv som hon aldrig trodde fanns och elitskolan får sin första Gucciklädda elev.

Frågan är: hur ska Elle klara sig i en värld där att vara snygg och blond innebär fler fördomar än fördelar?


Upplagt: