TRIANGELDRAMA PÅ MAXIMTEATERN

PRESSMEDDELANDE
Stockholm den 3 februari 2014

Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon möts i Strindbergs tidlösa triangeldrama DÖDSDANSEN i en uppsättning av Stefan Larsson på Maximteatern i höst.

DÖDSDANSEN handlar om artillerikaptenen Edgar och före detta skådespelerskan Alice som efter 25 års bottenfruset äktenskap fortfarande lever tillsammans, förbittrade över försakade drömmar och förlorade karriärmöjligheter. Genom vännen Kurts besök från Amerika brister fördämningarna och missnöjet väller fram.

“Dödsdansen är ett rent mästerverk. Strindberg sätter fingret precis där det gör som ondast och vrider om med ett glatt sataniskt humör.  De drastiska kasten i texten skapar stor komik och livsfarliga bråddjup. Det handlar om kärlek, hat, åldrandet och döden. Att få regissera denna text med dessa tre djupt begåvade skådespelare är naturligtvis helt fantastiskt”, säger Stefan Larsson som regisserar.

I rollen som Edgar gör Mikael Persbrandt sitt första scenframträdande sedan 2009. Det blir dessutom hans första roll på Maximteatern, som han driver tillsammans med producenten Agneta Villman sedan 2012.

“Dragkampen mellan självständighet och beroende i Edgar och Alice förhållande har stor relevans och aktualitet i vår samtid, vilket även kan tilltala en yngre publik vid sidan av den mer teatervana publiken”, säger Agneta Villman, teaterchef.

I rollen som Alice ser vi Lena Endre som senast arbetade med Stefan Larsson i hans uppsättning av Eugene O´Neills Lång dags färd mot natt på Dramaten 2006.  Thomas Hanzon, nu aktuell i rollen som Kurt, medverkade även i Stefan Larssons uppsättning av Fanny och Alexander av Ingmar Bergman på Dramaten 2012.

Dödsdansen har premiär den 22 oktober 2014.

I rollerna
Edgar – Mikael Persbrandt
Alice – Lena Endre
Kurt – Thomas Hanzon

Regi, manusbearbetning & scenografi – Stefan Larsson
Kostym – Kajsa Larsson

För ytterligare information kontakta Monday:
Camilla Nasiell, 070 720 65 63, camilla.nasiell@mondayrelations.se

Biljetter
Biljetterna släpps onsdag den 5 februari kl. 10.00, och säljs via Ticnet.se 077-170 70 70 och maximteatern.com 08-30 11 00.

Maximteatern, Karlaplan 4, Stockholm
www.maximteatern.com


Upplagt: