Nu när ni alla lider av post-pandemic tristess så bjuder vi in till en fabulös kväll med glitter och glamour. Glöm allt som har med tråkigheter att göra, släng på dig glitterstassen och kom och avnjut en afton i burleskens tecken! Den 21 maj fylls hela Maxim av burleskelever från Marikas Dansstudio under ledning av headmistress Miss Diamond och den Svenska Tassel Twirling Mästarinnan Miss Mouse.

Boka dina biljetter HÄR

Burlesken har sina rötter i Vaudeville-scenen från sent 1800-tal och kännetecknas av mycket humor, satir och viss politik. Något vi ser än i våra dagar. Burlesken är en scenkonst som både involverar dans och koreografi men också teater och finurliga kostymer. Burlesken hade sina glasdagar under 1900-talets första hälft men återuppstod i New York strax före millenieskiftet och slog ner sina klackar i Sverige i början på 2000-talet.

På Marikas erbjuds en treårig burlesklinje ledd av Miss Diamond och Miss Mouse.

Grundutbildningen erbjuder Basic, Intermediate, Advanced, Superior och Elite samt Stage och vi kommer denna kväll att få se elever från alla nivåer. Utöver dessa presenterar vi nu också stolt våra nykläckta Solo-elever som kommer att ta sina första glitterstänkta steg ut på scenen med sina egna soloakter.

 

En stor applåd för soloartisterna:

Pom Pom Granade

Dainty Diana

Emerald DeVille

Benjamin Kyssa

Amarosa Cirque

Rarity Charm

Kit Trixie & Nikki Nuts

Raven Wine

Anisha Mirage

Lara Delorean

Miss B

Sassy Sinkadus

Van Alicia

Greta Noire

 

Och som om inte detta vore nog har vi även äran att presentera våra special guests Stockholm Higheelers!!! Ett vintageinspirerat danskompani som för tankarna till den gamla goda Hollywood eran och klassiska franska kabaretshower.  Följ gärna på Instagram @stockholmhigheelers

Och självklart kommer även lärarinnorna Miss Diamond och Miss Mouse själva att bjuda på grandiosa nummer.

Ja ni hör ju! En bombastisk kväll i burleskens tecken! Kom och bevittna födelsen av ett gäng nya burleskstjärnor och stötta återväxten inom den svenska burlesken.

Ni kommer senare att kunna säga ”vi var där”!

Så på med galaklänningen och kom och njut av fabulousness och dekadens i sin bästa form en ljummen vårkväll.

 

Foto: Lara DeLorean, Lina Segelsbo,  Annika Berglund

 

Marikas Danstudio

Marikas Dansstiudio under ledning av Marika Hansson firar 2022 inte mindre än 30 år! Marika har inspirerat och utbildat dansare under hela tre decennier och skolan växer ännu stadigt

Miss Diamond

Miss Diamond har tasslat sig världen runt, från New York och Las Vegas till Paris, Berling, Warzava till Sicilianska Kyrkor. Tidigare medlem av Knicker Kittens och Blackbird Burlesque Cabaret, som haft sin egna krogshow på Hamburger Börs samt porträtterade den svenska synden i Eurovision Song Contest i Malmö 2013. Hon var även en av producenterna bakom den första Stockholm Burlesque Festival på Berns 2010. Hösten 2019 tog hon burlesken in på de fina scenerna genom sin medverkan i Tolvskillingsoperan på Folkoperan. Miss D har undervisat i burlesk sedan 2014 och har byggt upp en komplett burleskutbildning i hela sex nivåer med ett antal extra add-on kurser, en utbildning som hjälpt ett flertal nya burleskartister upp på scenen. Miss D är huvudlärare samt ansvarat för burleskutbildningen på Marikas.

Miss Mouse

Miss Mouse kröntes hösten 2018 till Svensk mästarinna i Tassel Twirling och hennes burleskkarriär kickade igång in the city of dreams – New York där hon bl.a. utbildade sig på Broadway Dance Center. Miss Mouse har en lång danskarriär bakom sig där hon förutom att ha tävlingscoachat och undervisat i olika dansdiscipliner på ett flertal skolor i över 10 år även har dansat i shower, dans- och musikvideos för svenska och internationella artister. Hon har undervisat i burlesk sedan 2018 och även uppträtt på internationella burleskfestivaler. Miss Mouse ansvarar för utbildningens add-on -kurs med neo-burleskinriktning.

 

Stockholm Higheelers

Stockholm Higheelers är ett kompani som utför och värnar om den gamla jazz/showdansens estetik och teknik och inspireras av den gamla Hollywood eran, Jazzdans från 30-40-talet och fransk kabaret kultur.

Grundarna Malin Emmoth och Karin Ålemark är före detta dansare vid Moulin Rouge i Paris.

Kompaniet startade 2018 och har hittills setts på många scener och sammanhang bla på Södra teatern, Bernssalonger, Vegas i Galär-Parkteatern, Albin Meldau och Grants musikvideo-“Merry Christmas on your own” och som mellanakt i Melodifestivalen 2022.

Stockholm Higheelers tog sig även till Semifinal i Talang på TV4 våren 2020.

 

 

 


Upplagt: