MarikaCarlsson2012_Poster_50x70_TOM

MARIKA – EN NEGERS UPPVÄXT

Den kritikerrosade och mycket omdebatterade “En negers uppväxt” som handlar om komikern Marika Carlssons uppväxt som adopterad från Etiopien har blivit både anmäld och friad för hets mot folkgrupp hos Justitiekanslern och Pressombudsmannen. I höst tar Marika Carlsson sin ståupp-show till Göteborg och Stockholm för två exklusiva föreställningar.
Föreställningen, som är i standupform, handlar om uppväxten i den skånska myllan sett ur en etiopisk flickas ögon. Om hur Marika gått från annorlunda till accepterad via kollisioner och exotiska inslag. Humor och allvar, skratt och eftertänksamhet blandas när hon som barn reflekterar över hur det hade varit om hon istället blivit adopterad av en rik familj i Florida, eller när pensionärer ville ge henne ett bidrag till mat när hon promenerade hem från skolan. Publiken får följa med Marika på arbetsintervju, till frisören, i skolan och arbetslivet och ta del av komiska situationer och inskränkta Sverigedemokrater som ser henne som en bidragssnyltande samhällsbelastning.
En energiskt, utlämnande, engagerande, intressant och inte minst rolig svartsoppa hopkokad av en av Sveriges bästa komiker garanterar en kväll ni sent kommer glömma!

Om Marika Carlsson
Marika Carlsson är undersköterskan som sadlade om till Stå upp komiker.
2006 fick hon priset som Sveriges roligaste kvinnliga stå upp komiker på Svenska standup galan med motiveringen
”För hennes lysande scennärvaro och pricksäkra observationer från ett exotiskt och skånskt perspektiv. En fullfjädrad komiker som knockar publiken med sitt leende och charm.”
Hon har medverkat i ett flertal olika TV-program så som Parlamentet, RAW, Extra Extra och Humorgalan

Arrangör: Lifeline Entertainment
www.lifeline.se


Upplagt: