Layout 1

Regi: Stefan Larsson

I ”Scener ur ett äktenskap” får vi följa Johan och Mariannes äktenskap på nära håll i ett dramatisk och underhållande samtal om kärlekens möjlighet och omöjlighet inom äktenskapet. Vi ser ett äktenskap gå sönder och två människor som en gång älskade varandra behandlar varandra illa. De bråkar och är otrogna. Men ur askan efter striderna kliver två nya människor fram – rikare och med ett nytt perspektiv på liv och kärleksrelationer.

Ingmar Bergmans ”Scener ur ett äktenskap” blev en stor framgång när den visades som tv–serie i sex avsnitt 1973, Liv Ullman och Erland Josephson spelade då i rollerna som paret Marianne och Johan.

Stefan Larsson, regissör:
”En skrattfest!!
Teaterföreställningen kan bäst beskrivas som en mycket intelligent komedi om kärlek. Pjäsen är full av smarta repliker och kloka iakttagelser och Bergman beskriver så vackert och inkännande vår längtan och våra tillkortakommanden. Den har spelats 100 gånger och hyllats över hela landet och nu presenterar vi den första och enligt många bästa versionen av Scener ur ett äktenskap med två av landets just nu mest hyllade skådespelare Livia Millhagen och Jonas Karlsson på Maximteatern.”

Stefan Larsson som regisserat föreställningen är också aktuell med kritikerrosade ”Macbeth” på Maximteatern och även storsuccén ”Fanny och Alexander” på Dramaten, även det efter manus av Ingmar Bergman.

Johan spelas av Jonas Karlsson:
På film har vi bl.a. sett Jonas i Härifrån till Kim, Sökarna, 30 november, Juloratoriet, Tzatsiki, Morsan och polisen, Livet är en Schlager, Hans och hennes, samt Miffo och på TV i Klick, Tartuffe, Hammarkullen, Julens hjältar, samt Bekännelsen. 2001 spelande han titelrollen i SVT-produktionen Gustaf III av Klas Östergren.
Han har på Stockholms Stadsteater bland annat medverkat i Rabarbers och Sårskorpor båda manus och regi av Maria Blom och i Mäster Olof av August Strindberg.
På Dramaten har han på senare år medverkat i Scener ur ett äktenskap, Stormen, Rickard III och Fanny och Alexander. Han är även verksam som författare och dramatiker.

Marianne spelas av Livia Millhagen:
1999 gick Livia ut Teaterhögskolan i Malmö och därefter har hon bl.a. varit anställd på Uppsala Stadsteater och på Dramaten , där hon tillhör den fasta ensemblen sen 2003.
På film har Livia spelat Carola i Miffo,som hon även Guldbaggenominerades för,spelat Ylva i Buss till Italien och medverkat i Maria Larsson eviga ögonblick. På tv har vi bl.a. sett henne i Mästerverket , tv-serien Häxdansen och Wallander. 2013 såg vi Livia spela i den populära Tv-serien Molanders,där hon spelade huvudrollen Fanny och som blev en enorm publiksuccé!
På Dramaten har hon på senare tid medverkat i Scener ur ett äktenskap, En familj – August: Osage CountyMisantropen, Fanny och Alexander, Farliga förbindelser, Markisinnan de Sade, Rosmersholm och Medea – som var en samproduktion med Betty Nansen Teatret i Köpenhamn och som spelats på bägge teatrarna under 2016.
Livia har även fått flera fina utmärkelser såsom Gun Wållgrenstipendiet 2006, Carl Åkermarks stipendium av Svenska Akademien 2013 samt kungamedaljen Litteris et Artibus 2015

”Scener ur ett äktenskap” har premiär på Maximteatern den 3 mars 2017

Föreställningen är 2 timmar och 40 min lång inklusive paus.

Medverkande
Marianne spelas av Livia Millhagen
Johan spelas av Jonas Karlsson

Produktionsteam
Manusförfattare: Ingmar Bergman
Regi & kostym: Stefan Larsson
Scenografi: Rufus Didwizsus & Stefan Larsson
Ljusdesign: Jens Sethzman
Mask och perukdesign: Nathalie Pujol
Föreställningsmaskör: Helena Fälldin Wiberg
Scenchef: Simon Bellini
Tekniker: Alexandra Wanngård
Tekniker: Brian Morris
Ljustekniker: Kim Pons
Sufflör: Gustav Roth
Ekonomi: Eva Gambel, Villman Produktion
Foajé och biljettchef: Rickard Åberg, Maximteatern
Affischfoto och föreställningsfoto: Sören Vilks
Grafisk form/AD: Malou Holm
PR: Werecki Promotion Company, Rickard Werecki
Projektledare/ Marknadsföring: Viktoria Ersmark, Villman Produktion
Teaterchef: Agneta Villman
Producent: Agneta Villman,
Stefan Larsson &
Cambo production

För pressbilder se nedan:

Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman

Pressfoto: Sören Vilks


Upplagt: