Två av Tjeckiens bästa jazz och swing sångare gästar  Maximteatern den 28 oktober!

  Boka dina biljetter HÄR

 JAN SMIGMATOR har blivit en mycket väl uppskattad sångare på hemlandets och internationella scener!  Han avslutade sina studier på Prags musikhögskolan 2008 i genre jazz och populärmusik. 2005 spelade Jan med orkester Vaclava Hybse och har sen dess gjort fler än 205 konserter i Tjeckiska republiken.

Jans popularitet växte snabbt. Det resulterade i egna konserter i de största konsertlokalerna ackompanjerad av legendariska orkestrar som: Big Band Gustav Brom, Felix Slovacek och många andra. Jan Smigmator har gett ut 4 solo albums och från 2011 har swingsångare Smigmator ett eget radioprogram under namnet: Klub Evergreen.

Jan är populär både i Tjeckien men även i många andra länder så som Österrike, Tyskland, Slovakien, Ungern, Polen, Frankrike, Schweiz, Italien och Lettland och har även gjort stor succéerna i USA! Idag räknas Jan Smigmator till en av de bästa swingsångaren i Europa!

EVA EMINGER började sin karriär som 15-årig i sin pappas dixielandband som ett underbarn.  Eva började sjunga i det berömda Semaforteatern med orkester Ferdinand Havlik. Hennes sångröst, frasering och energi på scenen gjorde henne enormt omtyckt i hela Tjeckien. Eva har uppträtt på jazzfestivaler i hela Europa, USA och Kanada och har besökt Sverige många gånger tidigare.

HAYATI KAFE är den första och förmodligen enda manliga jazzsångare från Turkiet som har blivit känd internationellt. Hayati kom till Sverige 1962 och blev en legend i TV, radio och med ett flertal Sverige turnéer. Han är fortfarande aktiv. Han har samarbetat med stora delar av den svenska jazzeliten och spelat in otaliga skivor. Hayati är stor förebild för många swingsångare över hela världen.

DANKOS SWINGING PACK började spela för 12 år sedan på initiativ av Tomas Danko. Idén var att starta ett swingband med duktiga musiker som ville ha kul och glädja publiken. Från början var det många medlemmar som roterade i bandet, därav namnet Dankos Swinging Pack. Nu för tiden har bandet fasta bandmedlemmar. Bandet spelar mest låtar från ”The American Songbook”.

 


Upplagt: