Kritikersuccén är tillbaka med ett fåtal stockholmsspelningar!

Den hyllade skådespelaren och dragartisten Robert Fux är som besatt och bjuder på en scenisk seans utan motstycke. I denna underhållande monologmusikal hämtar han inspiration från barndomens böcker, skräckromantik, västgötska kyrkor och NK’s sminkavdelning. Ur sin inre soptipp manar han fram en kavalkad av gestalter som alla kräver sin plats och vill ta ton till specialskriven musik av Calle Rasmusson, inspelad av Bohuslän Big Band. Framför publikens ögon uppstår hjältinnor, föregångerskor, klubblegender och förebilder tillverkade av återvunna material och stundens ingivelser. Det handlar om maskens explosiva kraft och vår inre längtan efter förvandling. En lovsång till krönta egon, fallna själar, billiga mascaror och tidens förgänglighet. En glittrande hyllning till livet!

Spelar på Maximteatern 28, 29 och 30 april 2022

 

BOKA DINA BILJETTER HÄR

 

Föreställningen är ca 1 timme och 30 minuter lång, ej paus.

Rekommenderas från 15 år.

Den 30/4 hålls ett fördjupande samtal direkt efter föreställningen som leds av uppsättningens dramaturg Stefan Ingvarsson.

 

”Robert Fux tar dragshowen till nya nivåer” (Exp)

”Den ikoniske underhållaren Fux trollbinder publiken” (QX)

”Vi skrattar stundtals hysteriskt, Robert Fux är rent ut sagt briljant!” (Barometern)

”Queen Fux lyser som den stjärna han är” (SvD)

”Robert Fux är ett entertainergeni” (DN)

 

Robert Fux är skådespelare/dragartist och tillhör den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater sedan 2015. Han har uppmärksammats i ett flertal kritikerrosade monologer, däribland ”Orlando”, ”Ansvaret är vårt/Tingsten” och senast ”Ned med vapnen!”. Han leder även Sveriges största dragpodd ”Drottningmötet”, producerad av Novel Studios. ”Dragshow – en näradödenupplevelse” är nominerad till ”Årets Scen” på QX-galan 2022.

Föreställningen är framtagen under Robert Fux tid som Artist in Residence på Vara Konserthus 2020-2021. Under 2022 presenteras föreställningen på Maximteatern i ett samarbete mellan Villman Produktion och FUX Produktion.

På scenen: Robert Fux
Manus, kostymdesign, mask och scenografi: Robert Fux
Komposition: Calle Rasmusson
Inspelad musik: Bohuslän Big Band
Showöga: Hans Marklund

Dramaturg: Stefan Ingvarsson

Ljusdesign: Michael ”Igge” Karlsson

Ljuddesign: Pär Gardenkrans

Specialsömnad: Lecoha

Affischfoto: Klara G


Upplagt: