FRÅN WEST END TILL MAXIMTEATERN

Nu kommer succén till Stockholm!

 

TENORI  – operatenorerna Alexander Grove och Kalle Leander tillsammans med vännen och West End-stjärnan Mike Sterling, allas vår folkkära comedienne Marianne Mörck och gäster bjuder på en helaftonskonsert fylld med humor och sprakande opera- och musikalhits!  Från Fantomen till Chess, Granada till Nessun dorma – i en musikalisk väv av personliga berättelser och möten från de stora scenerna.

Den 18 mars kl. 19.00 gästspelar Tenori och Marianne Mörck på Maxim.

Vi önskar dig varmt välkommen till en musikalisk vinterkväll med stjärnglans!

 

Du bokar dina biljetter HÄR

 

Föreställningen är 2 timmar och 20 minuter lång inklusive paus.

 

Se trailer HÄR

 

Alexander Grove – Founder of TENORI
Den internationellt prisbelönte tenoren Alexander Grove lanserade Tenori-conceptet 2003. Efter en mycket tidig debut som professionell gossopran i St Pauls Cathedral i London, är hans solokarriär nu redan inne på sitt 32:a år.  Sedan omnämnandet av The BBC till “England’s Mario Lanza” har Alexander hittills framfört över 60 opera och operett roller i operahus runtomkring Europa bland följande tål att nämnas: The Royal Opera Covent Garden, Finlands National Opera, Lucerne festivalen, Scottish Opera, och Danish National Opera. I konsert och oratoriesammanhang täcker Alexanders repertoar och uppdrag, majoriteten av de stora verken.  Alexander har vunnit flera tävlingar såsom Kiri te Kanawa’s pris “Search for an Opera Star” i London och kommersiellt har Alexander uppträtt inför en publik på över 25.000 per kväll i några utav de största arenorna, bl.a O2 Arenan och Royal Albert Hall.  Alexander är nu bosatt med familj i Göteborg och ses ofta bl.a på Göteborgs Operan, Malmö Operan, Opera på Skäret, Vadstena och Ystad teater, Norrköping och Göteborgs konserthus, Berwaldhallen och andra konsert och operasammanhang runt omkring i Sverige.

Kalle Leander – Operatenor
Kalle är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Malmö och Musikkonservatoriet i Falun. Han har gjort roller på bland annat Kungliga Operan i Stockholm, Folkoperan, Drottningholms Slottsteater, Göteborgsoperan, Ystad Teater, Skånska Operan och Opera på Skäret. Som oratoriesolist har han sjungit med orkestrar såsom Kungliga Filharmonikerna, Helsingborgs Symfoniorkester och Drottningholms Barockensemble. I konsertsammanhang har han också bl a framträtt på Kungliga slottet (för kungen och drottningen), Blå Hallen på Stockholms stadshus samt på många av de större konserthusen i Skandinavien. Bland en lång rad stipendier och utmärkelser kan nämnas Anders Sandrews stipendium och ”Årets stjärnskott i Skåne”. Han var finalist i den internationella Malmö Vocal Competition och har tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens nationella stipendium 5 gånger i rad. I sommar gör Kalle den manliga huvudrollen i musikalen ”Chess” på Helsingborg Arena mot bland andra Loa Falkman. Kalle har bland annat blivit spelad i WQXR – New Yorks ledande radiokanal för klassisk musik.

Mike Sterling – Musikaltenor
Mike Sterling är en artist med 30 års erfarenhet som bl.a innefattar musikaler på West End, TV, radio, kryssningsturnéer och skivinspelningar. Han har arbetat tillsammans med flertalet världsstjärnor som Dame Shirley Bassey, Barry Manilow, Michael Ball och Engelbert Humperdinck, Eric Clapton och Joanna Lumley för att nämna några. Hans West End-roller inkluderar “The Phantom” i The Phantom of the Opera, som han framförde över 1000 gånger på Her Majestys teater, London och på turné runt omkring Storbritannien. Phantomen och hans skildring av ‘Jean Valjean’ i Les Misérables har befäst honom som en av West Ends ledande musikalartister.

Marianne Mörck
Sångerska, skådespelare, komedienne och regissör – en stor yrkesmänniska med en lika stor personlighet. Marianne har genom åren gjort många stora roller; Eliza i My Fair Lady, Sally Bowles i Cabaret, Maria i Sound of Music och titelrollen i Carmen för att nämna några. Hon har regisserat uppsättningar på Malmö Opera, Drottningsholmsteatern, GöteborgsOperan, NorrlandsOperan, Stockholms Stadsteater, Savonlinna Operafestival samt i Estland och Sydkorea. Hon har medverkat i en mängd filmer, serier och TV-program, bl. a som växeltelefonisten Ebba i ett 25-tal Wallander-filmer, 3 säsonger av ”Bonusfamiljen” och ”min Sanning” och senast såg vi henne i ”Stjärnorna på slottet”. Marianne Mörck är årets julvärd på SVT.

Dan Lindén + The Tenori Live Band
Dan är en etablerad pianist och kapellmästare som är verksam i både Sverige och Norge. Han har bland annat varit kapellmästare för GöteborgsOperans musikaler och har spelat med många av våra största och mest folkkära artister som t.ex. Helen Sjöholm, Sven-Bertil Taube, Miriam Bryant, Ola Salo, Sanna Nielsen och Björn Skifs.

För mer info om Tenori:www.tenori.se

 


Upplagt: