Rock of Ages

Premiär 10 januari 2020 på Maximteatern

 

Boka dina biljetter HÄR

 

Allt börjar med en dröm…

Vi talar ofta om drömmare som något negativt. Men faktum är att de flesta stora framgångar eller viktiga förändringar startat som just drömmar. Drömmar om något större, bättre, om någonting nytt!

Nu är det dags igen för Viktor Rydberg Gymnasiums årliga musikal, och den här gången är det extra speciellt. I år är det nämligen den 25:e uppsättningen, och jubileet firas med en tolkning av en musikal som tar oss tillbaka i tiden; Rock of Ages. Rockmusikalen är byggd kring klassiska rocklåtar av bl.a Bon Jovi, Europe och Whitesnake.  Handlingen kretsar kring Sherrie, som 1987 kommer till L.A. med en dröm om att bli sångerska. Vi får följa henne, och människorna i hennes omgivning, i både med- och motgång på legendariska Sunset Strip i Los Angeles. Även om temat är tidlöst bjuder föreställningen på en riktig nostalgitripp till 80-talet med många av de största rock-hitsen från tiden. Musikalen handlar om drömmar, men också om frihet och solidaritet. Om modet att våga finna sin egen väg, och om orken att kämpa vidare för det man tror på. Det är en historia vi alla kan känna igen oss i. För oavsett vad du drömmer om är utgångspunkten alltid densamma…

Sedan 1995 har elever och lärare på Viktor Rydbergs alla gymnasieskolor gått ihop för att tillsammans tolka en musikal. Från att ha framställt små amatöruppsättningar i en av skolornas aula har Viktor Rydbergs årliga musikaler växt till att bli bland de mest professionella och omtalade skoluppsättningarna i Sverige. Eleverna står inte bara för ensemble, dans och orkester utan även kostym, scenografi, smink, dokumentation och marknadsföring. Till sin hjälp har de sina lärare, med år av erfarenhet i branschen, som handleder dem genom detta fantastiska projekt.

Allt börjar med en dröm, en dröm kan förändra allt.

Don’t stop believing!

 

Rock of Ages spelar följande datum på Maximteatern:

Fredag 10/1 (premiär) klockan 19:00

Lördag 11/1 – klockan 19:00

Söndag 12/1 – klockan 16:00

Fredag 17/1 – klockan 19:00

Lördag 18/1 – klockan 14:00 & 19.00

Söndag 19/1 – klockan 16:00

Föreställningen är 2, 5 timme lång inklusive 20 minuters paus.

Rekommenderas från 7 år.

För mer föreställningsinfo. se: www.vrskolor.se

Biljetter via: www.ticketmaster.se

Biljettpris: från 190 kr till 350 kr

 


Upplagt: