Lars Wallin skapar Askungens drömklänning till ny föreställning på Maximteatern

Som första produktionsbolag någonsin i Sverige sätter ActStockholm upp Disneys klassiker Askungen som en sing-a-long föreställning på Maximteatern i Stockholm. Designar och syr Askungens klänning gör ingen mindre än Lars Wallin. Varmt välkomna till ett magiskt äventyr för hela familjen!

 Berättelsen om den fattiga flickan som växer upp hos sin elaka styvmor och högfärdiga styvsystrar är en av tidernas mest klassiska folksagor. När produktionsbolaget ActStockholm tar sig an verket får publiken följa med på ett magiskt äventyr fullt av humor, kärlek, dans och sång. En föreställning för hela familjen regisserad av Catherine Fallenius.

– Vi vill bjuda publiken på ett magiskt sångäventyr bland möss, prinsar och förtrollade pumpor. Min förhoppning är att föreställningen ska ge besökarna det där lilla extra som kryddar den trista vardagen och upplöser gränserna mellan fantasi och verklighet. Det känns särskilt spännande att det är den första Disneyproduktionen som sätts upp som sing-a-long i Sverige, säger Catherine Fallenius.

Mycket fokus ligger naturligt i föreställningens scenografi och kostym och tanken är att publiken ska stiga rakt in i en inspirerande sagovärld med väl genomarbetade detaljer. Designar och syr Askungens klänning gör ingen mindre än Lars Wallin.

– Att få komma in som den goda fen och göra Askungens drömklänning känns otroligt roligt. Det är ett riktigt hedersuppdrag och jag ska verkligen inte spara på krutet. Klänningen kommer att andas glitter och glamour, säger Lars Wallin.

 


 


Upplagt: